31.7.2014

Venekurssilaiset VENDIAN parissa

Soisalo-opiston veneentekokurssilla Sorsakoskella valmistettiin puuveneitä VENDIA –venelaudasta. Kurssilaiset Viljo Huovinen, Paul Hämäläinen, Timo Kervola, Reino Uusaro, Veikko Hiltunen sekä Keijo Issakainen rakensivat omat puuveneet opettaja Ilmo Koiviston johdolla. Useimmille oman puuveneen rakentaminen oli ensimmäinen laatuaan. Nyt osa kurssilaisista suunnitteleekin jo rakentavansa ensi talvena toisen veneen.



Kurssilla veneenrakennusmateriaalina käytettiin VENDIA –venelautaa. Kaarissa käytettiin haapaa ja muut osat on tehty männystä. Veneet kyllästettiin vernissan ja tärpätin sekoituksella ja päälle laitettiin kuultosävy. Uusaron mukaan venelautaa on helppo taivuttaa ja työstää. Hiltunen puolestaan kertoo, että venalauta on joustavaa, ja sitä on helppo käsitellä. Hiltunen suunnitteleekin jo rakentavansa ensi talvena VENDIA –venelaudasta kuusimetrisen moottoriveneen.






Useiden viikonloppujen ja muutamien arki-iltojenkin uurastus palkittiin valmiilla puuveneillä kesäkuun alussa. Valmiit puuveneet arvottiin tekijöilleen Paukarlahdessa, Leppävirralla. Nyt veneet seilaavat jo vesillä ja tekijöiden kommentit ovat olleet positiivisia.  Issakainen totesi, että uudella veneellä matka saarimökille taittuu nyt alle tunnissa, kun aikaisemmalla veneellä se kesti tunnin ja vartin.  Myös polttoainetta kuluu kolmanneksen vähemmän, kertoo Issakainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti